אתרי האינטרנט של השנים האחרונות בד"כ הרבה יותר גדולים, מורכבים ועם תנועת גולשים גדולה ביחס לעבר. המצב הזה דורש שרתי אחסון חזקים, מהירים ומאובטחים ברמה גבוהה ולא כל חברת אחסון אתרים יודעת לתת מענה פנימי ראוי ללקוחות שמאחסנים את האתרים אצלה. זאת הסיבה שכיום מקובל מאוד לשכור שירותי מיקור חוץ לניהול שרתים של החברות המובילות בתחום אחסון האתרים בעולם.
אחסון אתרים כיום הוא לא מה שהיה בעבר. אולי מבחינה טכנית מדובר על שרת אחסון שעליו מתקינים את האתר שלכם ומעלים אליו את הקבצים, אך השרתים היום יותר מורכבים ונדרשים לתת מענה מקיף לקשת רחבה של סוגי אתרים, שפות תכנות וכמובן אפליקציות מהדור החדש.
המצב הזה מביא לכך שמערכות ניהול שרתים של החברות המובילות בתחום זה בעולם ובישראל, דורשות ידע מעמיק בניהול השרתים הספציפיים של אותה החברה ולא כל חברת בניית אתרים שמאחסנת אתרים עבור לקוחותיה, ואפילו לא כל חברת אחסון אתרים מקומית, יודעות או מסוגלות לתת מענה מקצועי שוטף של ניהול שרתים ברמה גבוהה. לכן רבות בוחרות לשכור שירותי מיקור חוץ לניהול שרתים.
מדוע שוכרים שירותי מיקור חוץ לניהול שרתים?
מיקור חוץ לניהול שרתים של החברות המובילות בתחום הוא בעל יתרונות רבים.
- חיסכון במשאבים – חברות מיקור החוץ דואגות לתוכנות או חומרה שדרושה לניהול שרתים מתקדמים שכאלו ולכן אין צורך לרכוש ציוד חומרה יקר או תוכנות מיוחדות לשם כך. הדבר חוסך כסף רב.
- חיסכון של כוח אדם – תפעול של שרתים מתקדמים דורש כוח אדם מיומן. אין טעם להחזיק איש טכני ברמה גבוהה ובעלות גבוהה מאוד (עשרות אלפי שקלים בחודש) בשביל מספר קריאות אפשריות מדי חודש. כאשר השירות הוא במיקור חוץ אז הטכנאים כלולים במחיר ובשירות שתקבלו.
- חיסכון באנרגיה – חברות בניית אתרים שמספקות שירותי אחסון ללקוחות שלהן לא צריכות לעסוק באופן פעיל בניהול שרתים אלא להתמקד במה שהן מתמחות בו וזה בניית אתרים. הכי טוב לעשות מה שיודעים ומה שפחות שולטים בו להוציא החוצה לחברות שמתמחות בכך.
מתי כדאי לשכור שירותי מיקור חוץ לניהול שרתים?
יש כאמור כמה חברות מובילות ברמה עולמית שמספקות שרותי אחסון לאתרים מתקדמים, אתרים של ארגונים ומוסדות או אתרי מסחר. אלו חייבות טיפול מקצועי באופן שוטף וכדאי לשכור שירות מיקור חוץ עבורן.
חברות אחסון שמתאימות למיקור חוץ:
- ניהול שרת אמזון (AWS) – שרתים מתקדמים של חברת אמזון שנקראים AWS. שרתים אלו פופולאריים מאוד על ידי עסקים גדולים, סטרטאפים ואפליקציות מובילות. נדרש ידע מעמיק בהפעלת מערכת ניהול השרת כדי להשיג תוצאות מקסימליות לאתרים ואפליקציות בקצב צמיחה גבוה.
- ניהול שרת מיקרוסופט אז'ור (Azure Microsoft) – השרתים של חברת מיקרוסופט שמיועדים בעיקר לחברות גדולות, ארגונים ומוסדות ממשלה. השרתים כוללים מעל 600 אלמנטים שונים שיש לעשות שימוש בחלק מהם בהתאמה לצרכים של כל אתר. המערכת מורכבת ומתקדמת מאו דולכן דורשת ידע רב.
- ניהול שרת Google Cloud – מערכת ניהול השרתים של גוגל מעניקה מענה לאפליקציות, סטרטאפים וחברות קטנות עד גדולות. היקפי השימוש בשרתים של גוגל רק הולכים וגדלים והיא מציעה אפשרויות רבות של ניצול משאבי השרתים שלה כדי להגיע לתפוקה מקסימלית על פי הדורש לכל אתר או אפליקציה שמאוחסנים עליה.
- ניהול שרת Rackspace – חברת אחסון אמריקאית שפחות מוכרת בישראל אך נותנת מענה לעסקים גדולים וארגונים בארה"ב ובעולם. מדובר על מערכת של שרתים מאוד מתקדמים ומורכבים שדורשים ידע והבנה כיצד להפיק מהם את הטוב ביותר ולייעל את הפעילות שלהם בהתאמה לצרכים של כל אתר המאוחסן עליהם.
מיקור חוץ לניהול שרתים הוא פתרון יעיל ומקצועי לכל חברה שעוסקת בתחום האינטרנט וזקוקה למענה שוטף ומתקדם לטיפול בתחזוקת שרתי האחסון שלה בחברות המובילות.
המאמר נכתב בשיתוף עם חברת Webgate אשר מעניקה מגוון רחב של פתרונות אחסון אתרים בישראל.