פגיעה בעבודה או תאונת עבודה הן לאו דווקא מכה בראש מפטיש באתר בניה, אלא מגוון של מצבים שנכנסים תחת ההגדרה של תאונת עבודה. דוגמא לכך הן תאונות דרכים שקשורות לעבודה בדרך כזאת או אחרת. כמו כן יש מחלות מקצוע שנחשבות פגיעה בעבודה. על כל אלו ועוד במאמר הבא.
חוק הביטוח הלאומי מגדיר בצור המפורשת מה מוגדר בתור פגיעה בעבודה המזכה בגמלאות נפגעי עבודה. רבים טועים לחשוב שמדובר רק על פגיעה פיזית במקום ובזמן העבודה אך למעשה ההגדרה רחבה הרבה יותר מכך ומכסה גם מקרים של תאונת דרכים או מחלת מקצוע.
פגיעה בעבודה היא מקרה שאירע למבוטח בנסיבות הללו:
- תאונת דרכים שהיה מעורב בה בדרכו מהבית אל העבודה או להיפך בחזור מהעבודה לביתו.
- תאונת דרכים בעת שהיה בדרכו ממקום עבודה אחד לאחר.
- בזמן עבודתו במקום העבודה או בסביבת המקום בעת שעשה להצלה/מניעת נזק גוף או רכוש.
- במקום בו נוהג לסעוד (על דעת המעביד) או בדרכו אל ומאותו המקום.
- בדרכו למקום בחינה ע"פ חוק שירות התעסוקה / חוק חניכות או בדרכו חזרה משם.
- פגיעה הגורמת נזק גופני או נפשי בין אם היא אלימה או מינית.
- מחלת מקצוע הנגרמת לאורך זמן עקב תנאי העבודה, סוג העבודה או מקום העבודה.
יש כמובן סייגים ותנאים נוספים להגדרת פגיעה בעבודה, אך ניתן להבין כי מדובר במגוון רחב של מצבים בהם ההגדרה הזאת תקפה ויש לבדוק אם אתם נופלים תחתה.
איך יודעים אם ניתן לתבוע בשל פגיעה בעבודה?
הגשת תביעה מול ביטוח לאומי איננה תהליך פשוט ולכן יש להתנהל נכון ובאופן מקצועי אם מחליטים לעשות זאת. בשל כך רצוי מאוד לשכור שירותיו של עורך דין תאונות עבודה כדי שיבדוק את המקרה שלכם ספציפית ויוכל לתת לכם יעוץ משפטי שמתאים לסיטואציה בה אתם ניצבים.
רק אם יימצא לנכון שיש עילה להגשת תביעה מול ביטוח לאומי, כדאי יהיה לצאת לדרך בעניין זה. על מנת שתוכלו להצליח בתהליך יש להגיש את התביעה עד שנה מיום האירוע וגם יהיה צורך במסמכים רבים שיתמכו בעילה שלכם לתביעה.
ראשית כל יש למצוא אם אתם נכנסים תחת ההגדרות של פגיעה בעבודה כפי שציינו קודם לכן ורק אז לבדוק את ההשלכות הרפואיות של הפגיעה הזאת עליכם. במידה וכן, יש צורך בחות דעת של רופאים, עדיף מומחים, שיאשרו את הטענות שלכם לגבי היקף הפגיעה שלכם והנזק שהיא גורמת לכם לגבי היכולת להמשיך לעבוד במשרה הקיימת שלכם או בכלל.
לאחר מכן יש להגיש את התביעה עצמה ולהתנהל במסגרת הבירוקרטיה של ביטוח לאומי. יש סיכוי רב שתאלצו לעבור בדיקה של וועדה רפואית מטעם ביטוח לאומי כדי לקבוע את דרגת הנכות המגיעה לכם והאם זאת נכות זמנית או קבועה.
כמובן שכל התהליך הזה חייב להיות עם עורך דין תאונות דרכים המלווה אתכם ויודע למקסם עבורכם את הסיכוי לקבל דרגת נכות גבוהה ככל שניתן עם גמול נכות שיאפשר לכם חיים נוחים ככל שיתאפשר לאחר הפגיעה שלכם.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד קרן נדרי – עו"ד נזיקין בצפון אשר מעניקה ליווי משפטי לנפגעים ומשפחות מול המוסד לביטוח לאומי וחברות הביטוח עד למיצוי כל זכויותיו הרפואיות של הנפגע. אם אתם מחפשים עורך דין נזיקין בטבריה או עורך דין נזיקין בראש פינה – עו"ד קרן נדרי היא הכתובת!