אחת ההאשמות החמורות ביותר נגד נהגים הוא זה של נהיגה בשכרות. מדובר על עבירה עם ענישה חמורה יחסית לעבירות תנועה אחרות ויש לה השפעה רבה על הנהג. למרות זאת יש אפשרויות לא מעטות לחמוק מענישה באשמה זאת וזה כבר העניין לעורך דין תעבורה.
יש לא מעט עבירות תנועה שהמשטרה מחמירה איתם בשנים האחרונות כדי להיאבק בתאונות הדרכים הרבות שאנו סובלים מהן. אחת העבירות שזוכה לטיפול של ממש עם ענישה חמורה יחסית לעבירות אחרות היא זאת של נהיגה בשכרות.
איך מואשמים בנהיגה בשכרות?
הבדיקות למציאת נהגים במצב נהיגה בשכרות מוכרות כמעט לכל נהג בישראל. לרוב אלו ניידות משטרה שפזורות בשולי הדרך ביציאה ממתחמי בילוי בשעות הלילה המאוחרות או בסופי שבוע. השוטרים עוצרים את הנהג לבדיקת ינשוף וההמשך לפני התוצאות של הבדיקה.
בדיקת ינשוף היא בדיקה בה הנהג מתבקש לנשוף לתוך מכשיר שמודד את רמת האלכוהול בגוף שלו. החוק קובע את הרמה המותרת ואם עוברים אותה, נמצאים תחת ההגדרה של נהיגה בשכרות גם אם מתנהלים, מתנהגים ומרגישים כלל לא שיכורים.
מה הענישה בגין נהיגה בשכרות?
נהיגה בשכרות מובילה לענישה שנועדה להוריד נהגים שכאלו מהכביד וגם להרתיע אחרים מלהיתפס במצב שכזה. על כן הענישה נחשבת די חמורה.
- ענישה על אישום ראשון של נהיגה בשכרות – פסילת רישיון נהיגה לשנתיים לפחות, פסילת רישיון על תנאי לזמן נוסף, תשלום קנס כספי וצבירת ניקוד.
- ענישה על אישום שני ומעלה של נהיגה בשכרות – פסילת רישיון נהיגה לארבע שנים לפחות, קנס כספי ומאסר על תנאי או בפועל.
כמובן שכל מקרה לגופו של עניין וניתן לקבל עונש מופחת או גבוהה יותר על פי החלטת השופט בתיק שלפניו, ובהתאם לפרמטרים שונים הקשורים למקרה.
האם ניתן לבטל אישום נהיגה בשכרות?
התשובה היא בהחלט כן. נכון, רוב המקרים אינם מביאים לביטול של ההאשמה אבל חלקם כן מובילים לעונש מופחת או אפילו למציאת "חורים" בתהליך הבדיקה או הטיפול בנהג על ידי השוטרים וביטול התביעה לחלוטין.
דוגמאות לסיבות שיובילו לביטול תוצאות הבדיקה והאשמת הנהג:
- 15 דקות – על השוטרים לבצע את הבדיקה רק 15 דקות אחרי שעצרו את הנהג ולקחו את הפרטים שלו. בדיקה מוקדמת יותר איננה תקנית.
- כיול ותחזוקה – על השוטרים לכייל את המכשירים שברשותם לפני כל בדיקה ולוודא שהפייה נקיה וחדשה כדי שתהיה קבילה בבית המשפט.
- תיעוד האירוע – על השוטרים למלא דו"ח מדויק של תהליך הבדיקה שביצעו ולא תמיד הדבר מבוצע על פי דרישות החוק.
כמובן שברוב המקרים קשה למצוא טעויות כאלו אצל השוטרים, אבל מומלץ לפנות לשירותי עורך דין תעבורה לקבלת יעוץ משפטי על התיק שלכם. הוא יבדוק לעומק את התנהלות הבדיקה והשוטרים באירוע ויחפש נקודות לטובת הנהג. אם אין כאלו אז יהיה ניסיון למצוא סיבות לבקשת הקלה של הענישה על ידי השופט.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד עידן לוי עורך דין תעבורה בצפון אשר מתמחה בייצוג חשודים בעבירות תעבורה. אם אתם מחפשים עו"ד דיני תעבורה בחיפה או עו"ד דיני תעבורה בקריות – המשרד הוא הכתובת!